Om mig

Hej och välkomen hit! :-)

Bilbo Blue Eyes är en blogg om naturliga skönhetsprodukter och ibland lite om mina älskade husdjur. Jag har ingen utbildning inom skönhetsvård utan är bara en riktigt Beautyjunkie och har testat igenom en hel del.

Jag började skriva 2010 om ekologiska och mer växtbaserade alternativ inom smink och skönhetsvård. Jag ville dela med mig av mina fynd och floppar som jag hittar för att underlätta för andra som letar efter lite grönare alternativ. Bloggen har sedan dess bytt namn och på grund av en datakrasch så finns bara inlägg från och med slutet av 2011 kvar.

Bloggen Bilbo Blue Eyes är döpt efter vår katt Bilbo och hans vackra blå ögon. Bilbo var av rasen Helig Birma och blev drygt 17 år och 6 månader. Han somnade in för gott den 9 december 2013, men lever vidare i våra hjärtan. Zanto är vår hund som är en Rhodesian Ridgeback och fyller 5 år våren 2014. Efter Bilbos bortgång så började Zanto få problem att sova och gick och letade efter sin kompis så snabbare än vi egentligen hade tänkt oss – bara dryga månaden senare- så flyttade kattungen Musse in. Han fyller 1 år i oktober 2014. När jag skriver våra husdjur så menar jag, min och min mans husjur. Min man kommer inte synas så mycket på bloggen utan står hellre bakom kameran.

Jag började på allvar med så kallad naturliga skönhetsprodukter 2010. Läs mer under Varför ekologiskt och naturligt

Min hudtyp och hårtyp; Det här kanske är bra att veta för den som läser mina recensioner. Mitt hår är tjockt och torrt med självfall medan min hudtyp är lite mer svår att beskriva. Huden på kroppen är ofta åt det torrare hållet och jag får lätt eksem. Min hudtyp i ansiktet variera däremot och verkar inte riktigt passa in i någon kategori. Den är generellt torr, men jag har oftare lite blankare partier och även tendens att få större porer om jag inte rengör den ordentligt. Samtidigt så kan huden ha ”humör” och få eksem eller utslag av väder, vind, mat och ibland vad jag tycker ingen anledning alls? Så med andra ord så har jag även känslig hud. Men sedan jag gick över till naturlig hudvård så är irritationen i huden minimala och lätta att dölja med smink även om jag själv ser dem väl. Jag har nästan aldrig acne/finnar men kan få någon liten plita då och då. Då jag passerat 30 strecket så börjar jag känna att jag behöver använda en del antirynk krämer och jag vill heller inte använda rengöringar som torkar ut huden för hårt.

Hoppas du trivs här på bloggen och tittar in igen.

Vill du komma i kontakt med mig: bilboblueeyes@telia.com

malin.BBE_.bild_

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>