Bra foundation från Living Nature

living_nature_foundation

Den här foundationen har jag använt tidigare och gillat, men jag kom på att jag glömt att recensera den! Jag har haft mina funderingar på att köpa den igen eftersom den ger en fin naturlig look under sommaren, men just nu har jag foundation hemma så det räcker.  😉 På senare tid har jag i första hand velat ha en foundationen med solskydd i vilket denna tyvärr inte har utan man får lägga något annat under med solskydd.

Den här smidiga pumpflaskan är en foundation från Living Nature och ska inte blandas ihop med deras Illuminating tint eller färgade dagkräm. Fick ett prov tidigare på deras Illuminsting tint som också verkar väldigt trevlig om än inte riktigt i min färg. Bilden är lånad från Naturisimo och visar de sex färger som den kommer i. De olika nyanserna finns beskrivna mer ingående på Living Natures hemsida vilka som har rosa eller gula undertoner. Jag har en perfekt match i färgen Taupe.

Det är en väldigt mild och lätt foundation. Den är mer som en färgad dagkräm och ger minimal täckning, mer bara en utjämning av färgen i ansiktet. Den är behaglig och känns inte uttorkande för mig med torr hud. Den är väldigt tunnflytande och lätt att applicera. Men jag har för mig att den torkade ganska snabbt så man får arbeta in den fort. Man ser inte sminkad ut och om man söker det där naturliga looken så är det bästa att man inte heller behöver använda puder efteråt eftersom man inte blir blank i ansiktet. Den verkar innehålla lite puder för lägger man på för mycket så kan det bli lite kompakt och se “pudrigt” ut. Jag vet inte hur det är om man ska bygga på med den här foundationen om man vill dölja något? Det går att lägga lite mer på vissa ställen, men jag tycker inte att det känns bra eller ser bra om man lägger på för tjockt i ansiktet. Men jag har mest rodnad eller dylikt som jag vill dölja och bara ibland något uppdykande eksem eller annat.

Tyvärr så vet jag ingen i Sverige som säljer deras produkter, men Living Natures produkter finns att köpa hos två brittiska webbshoppar Naturisimo och MyPure.

Innehållet ser bra ut som mycket gör från detta företag från Nya Zeeland. Om man tittar på deras lexikon med ingredienser på deras hemsida ser man också att de skrivit ut att nedanstående ingredienser som har ursprung i vete ändå är glutenfritt.

Ingredients INCI:

Aqua (water), Jojoba esters, Sodium PCA (from coconut), Cetearyl wheatstraw glycosides (&) cetearyl alcohol (wheatstraw extracts), Cetyl alcohol (from coconut oil), Macadamia ternifolia seed oil, Persea gratissima (avocado) oil, Simmondsia chinensis (jojoba seed) oil**, Stearic acid (from vegetable oils), Glycerin (vegetable), Citrus grandis (grapefruit) seed extract, Sclerotium gum, Leptospermum scoparium (manuka) oil, Melaleuca alternifolia (tea tree) oil, Tocopherol (vitamin E), [May contain: +/- Titanium dioxide (CI 77891), Iron oxides (CI 77491, CI 77492, Ultramarine pink (CI 77007), Zinc oxide (CI 77947), Ultramarine blue (CI 77007), Iron oxide (CI 77499), Talc (CI 77718)] **Certified organic

 

 

Kommentera