Köpa naturliga makeup borstar – här är min samling

lilylolo

borstarecotools.foundationborste

Det är svårt att köpa naturliga borstar…

Det finns ju de som tycker att det är naturligt att köpa borstar med ponnyhår, medan vissa av allergier eller andra skäl inte vill ha djurhår i borstar. Jag har inga problem att köpa av djurhår, men jag vill ju gärna veta att djuret inte har dödats för pälshåren skull eller på annat sätt farit illa. Det andra alternativet är så syntetiska hår, men då blir det ju inte naturliga.

Förutom håren på borstarna så kan man ju tänka på vad skaftet är gjort av om det är plast eller t.ex. trä.

Sedan kan man ju som alltid tänka på vem som gör borsten. Om företaget i övrigt gör naturliga produkter så gynnar jag hellre ett sådant företag istället för ett som inte gör naturliga produkter även om borsten kanske är av syntetiskt material.

Här ovan ser ni några av mina borstar.

Överst är en kabukiborste från LilyLolo. Den är väldigt tät och tjock och medelstor. Materialet är syntetiska hår och plasthandtag. Borsten har väldigt lena och fina hår som inte delar sig och är hållbara väldigt länge. Jag använder inte mineralpuder dagligen, men har haft den här borsten i över tre år och den är som ni ser väldigt fräsch och fin.

Mittersta bilden har fyra borstar. De två stora borstarna är en puderborste för löspuder och en borste för rouge. De är från märket Bellaspierre som gör sina borstar av 100% djurhår och skaften är i plast. Det varierar från borste till borste vilket typ av hår det är. Dessa borstar består av 100% gethår. Hela deras märke ska vara märkt Cruelty free så jag hoppas att detta även gäller för deras borstar. Det här är borstar jag använder varje dag och de är okej och hållbara men efter att jag har tvättat dem en mängd gånger vid det här laget så börjar de kännas lite stickiga. De är över ett år gamla. Håren känns inte fullt lika mjuka som t.ex. de syntetiska från Lily Lolo. Puderborsten skulle gärna få vara ännu större för min smak. Däremot gillar jag storleken på rougeborsten.

Den mindre vita borsten för ögonskugga är från Lily Lolo och är lika mjuk och hållbar som Kabukiborsten och består av syntetiskt hår och plastskaft. Den lilla svarta borsten med en angeld borste och en för ögonskugga köpte jag från C/o Lena när jag köpte ögonskugga därifrån för länge sedan. Jag vet inte vilket märke det är men borsten består av syntethår och plastskaft.

Den nedersta bilden är på en foundation borste från märket Ecotools.  Skaftet består av bambu och återvunnet aluminium. borsten är av nylon/taklon som är nedbrytbar. Jag Har inte hunnit testa den så mycket så får återkomma. Den känns bättre än en riktig lågbudget, men inte inte riktigt som jag tänkt mig. Tjock och medelhård.

Många hyllar borstarna vilket gör mig ännu mer sugen på att skaffa fler. Sofie har i det här inlägget har gått igenom en hel hög av Ecotools borstar. Så kika in hos henne för fler recensioner…

 

Lily Lolos borstar finns bl.a. i deras egna webbshop och

Bellaspierres hittar du i den svenska webbshoppen Classy Organic eller den svenska webbshoppen MIneralsminkshop

C/olena hittar du här.

Eco tools borstar hittar du på svenska webbshoppen Eleven eller Loveko eller amerikanska webbshoppen iHerb.

Kommentera