Minitest: rengöring och mask från Tata Harper

tataharper

När jag handlade på Naturisimo så fick jag en del prover och märket Tata Harper stod ut.  ( Bild lånad från Tata Harpers hemsida.) Jag har kikat lite på det förut och det verkar ganska populärt i USA. Tata Harper marknadsför sig genom att säga att mycket forskning står bakom deras produkter. Märket Tata Harper har samma namn som grundaren Tata Harper som bor i Vermont och odlar en del av ingredienserna på sin gård där.

Hm, kan man bli för ren? Det var tanken jag fick när jag rengjorde mig med både rengöring Refreshening Cleanser och senare masken Resurfacing mask från Tata Harper. Trots det så kände det på olika sätt.

Rengöringen för torr hud gjorde att huden kändes nästan för uppfriskad, ungefär som när man borstar tänderna med en konventionell tandkräm eller äter en stark halstablett. Det nästan hettar i ansiktet efteråt. Trots detta blev jag inte irriterad i huden eller fick några eksem. Den ska inte torka ut, men det tycker jag absolut att den gör. Den här rengöringen är ju för känslig hud så även om jag faktiskt gillar den så tror jag att den är lite väl stark för min hud. Observera att jag bara testat att rengöra några gånger med denna så det är svårt att ge en bra beskrivning. Jag provade inte ta bort smink med den eftersom jag inte visste riktigt hur mycket proverna skulle räcka till och jag ville hellre kunna känna efter hur den fungerade för sig själv än att behöva använda ytterligare en rengöring efteråt.

Masken är en exfolierande mask och innehåller både rosa lera och enzymer från Granatäpple för att exfoliera huden. Masken är som en gulaktig gele som man lägger på huden. Mans ska ha den 20-30 minuter och jag testade den i 10 minuter. Huden kändes ren, men den var inte som rengöringen istället kändes det som huden fick en annan struktur och den nästan kändes som huden skulle gnissla när man strök över huden med fingrarna efteråt. Jag skulle nog ha  testat masken på dagtid och lagt på en fet/fuktgivande kräm efteråt. Istället testade jag den på kvällen och lade på mitt nattserum efteråt. Återigen för uttorkande för min hud och fick dessutom några utslag dagen efteråt. Visst ska det hända saker när man använder en exfolierande mask och jag säger inte att den här är dålig bara att den inte passar min torra och känsliga hud.

Jag mailade även lite med företaget  och fick svar inom två dagar. Jag är imponerad bara jag får svar eftersom vissa är väldigt dåliga på att svara. MIn fråga var angående om rengöringen tar bort smink. De svarade att de har två rengöringar och att båda kan användas för att ta bort smink, men att Regenereting inte bör användas nära ögonen.

Resultat: Det är lätt att tycka att jag låter lite skeptisk, men riktigt så illa är det inte. Men på min lilla test så tycker jag inte det verkar bra för torr och/eller känslig hud. För det rejäla pris som de har på sina produkter så kan jag tycka att en produkt som ska vara för torr och känslig hud bör vara betydligt mildare och mer utvecklad än den här verkar vara för att passa den hudtypen. Det är dessutom sommar nu och min hud är inte till närmelsevis så torr som den kommer vara i vinter…

 

Finns att köpa hos Naturisimo

 

 

 

Kommentera