Bra Enzympeeling

jurlique.enzympeelingJag har fått för mig att enzympeeling är bra och något jag vill göra regelbundet för huden. Enzympeeling är inget skrubbande utan en annan typ av sätt att exfoliera huden som även går djupare.

Den här enzympelingen från Jurlique som är fruktbaserad använde jag i vintras. Nu under sommaren har jag inte använt enzympeeling eftersom jag är mycket ute i solen. Använder man spf 15 så ska man kunna vara ute i solen även om man använder enzympeeling, men eftersom jag är känslig så har jag valt att avstå under sommaren. Men även om hösten känns långt borta så har jag redan bestämt att jag ska köpa en enzympeeling igen. Den här ligger bra till. Den känns ganska stark och som den jobbar mycket med huden och det kan sticka till när man använder den. Men jag har inte blivit irriterad i huden, bara lite rosig efteråt. Efteråt använder jag ett serum eller rejält fuktgivande kräm. Dagen efter så är huden fin och som vanligt. Man kan bli torr om man använder den för mycket. Oavsett hudtyp så är detta en enzympeeling som man inte får ha mer än 5 minuter. Jag använde den en gång varannan vecka i vintras. Rekomendationen är att man kan använda den 2-3 gånger i veckan.

Jurliques Fruit Enzyme Exfoliator är som en gulaktig gele som doftar ganska starkt och inte så gott. Man behöver bara ett tunt lager så den känns väldigt dryg. Man skakar flaskan innan man använder den och använder ett tunt lager. Undvik att komma för när den känsliga huden runt ögonen.

Jag hittade den här recensionen av en amerikansk bloggerska som har känslig hy och använder den flera gånger i veckan och tycker den är väldigt bra.

 

Finns att köpa hos Sundloef.

 

Inci:Aqua (Water)/Eau; Glycerin; Saccharum Officinale (Sugar Cane) Extract; Salix Nigra (Willow) Bark Extract; Magnesium Aluminium Silicate; Hydrolyzed Optunia Ficus Indica Flower Extract; Lactobacillus/Pumpkin Fruit Ferment Filtrate; Sclerotium Gum; Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract; Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Extract; Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract; Camellia Sinensis Leaf Extract; Chamomilla recutita (Matricaria) Flower Extract; Rosa gallica Flower Extract; Glycyrrhiza glabra (Licorice) Root Extract; Viola odorata Extract; Viola tricolor Extract; Sambucus nigra (Black Elder) Flower Extract; Calendula officinalis Flower Extract; Hamamelis virginiana (Witch Hazel) Extract; Prunella vulgaris Leaf Extract; Althaea officinalis (Marshmallow) Root Extract; Optuntia Ficus Indica Stem Extract; Citrus Glauca Fruit Extract; Santalum Acuminatum Fruit Extract; Acacia Victoriae Fruit Extract; Sodium Hyaluronate; Fragrance/Parfum*; Totarol; SD Alcohol 40-A (Alcohol Denat.); Phenoxyethanol; Sodium Dehydroacetic Acid; Ethylhexylglycerin; Sodium Hydroxide; Limonene*.

* From Natural Essential Oil (Tangerine – Citrus Tangerina)

 

 

 

Kommentera