Aleppo versus Aleppo

aleppoJag har hört mycket bra om Aleppo tvål så tyckte det var dag att göra slag i saken… Jag köpte både en flytande Aleppotvål från Emma Noel och en fast där tillverkaren inte var utsatt. Skillnaden är väldigt stor.

Den flytande Aleppo tvålen löddrar ganska lite även om det  går att få lite mer lödder om man blandar med vatten och gnuggar ganska hårt mellan händerna. Den gör rent och kan nog vara bra för torr hud då den lämnar en del av oljorna kvar på huden. Men med sin speciella doft, knappa lödder som dessutom gör den ganska odryg så är det inget jag kommer köpa igen.

Den fasta Aleppo tvålen gillade jag däremot en hel del! Även där känner man att en del av oljorna lämnas kvar på huden efter dusch, men den löddrar så mycket mer. Tvålen är enormt stor och jag har fått dela den i mindre bitar. Tvålen håller sin form och den verkar räcka hur länge som helst. Den doftar av oljorna och det är en ganska tråkig doft, men en som inte sätter sig på huden. Huden blir ren, mjuk och len och  jag kommer nog köpa den här igen. Det jag inte gillar är att ibland kan jag tycka att den sviker mig när det gäller att få bort svettlukt under armarna, men då använder jag en duschkräm att fixa det med. Den lär räcka ett bra tag till så jag behöver inte fundera på omköp på ett tag… 😉

Tvätta håret med Aleppo tvål? Jag läste någonstans om att man skulle kunna tvätta håret med den fasta Aleppo tvålen så jag var ju tvungen och testa. För det första så var det ett väldigt tidsödande jobb att få ut tvålen i hela mitt tjocka hår. Detta trots att jag gnuggade hela tvålen i håret och det löddrade mycket. Efter vad som kändes lång tid lyckades jag få in tvålen i vad jag tror är hela håret. Orkade bara göra detta en gång. Nästa problem var att skölja ur det. Det gick knappt utan håret var en enda tova. Men jag hällde på mängder av balsam och lyckades reda ut det. Jag kan hålla med andra att hårbotten blev ren och även resten av håret, men det var inte värt jobbet och att håret sen fick sån konstig textur som liknade svinto!

Men det som inte passar mig kanske passar någon med en annan hårtyp. Kika in hos Elisabeth och se vad hon skriver om att tvätta håret med Aleppotvål. Inlägg här. Även Emma tycker det är bra och hennes inlägg hittar ni här.

 

Båda tvålarna gr att köpa hos Ecodea 

Inci på flytande Aleppo tvålen

Inci: Aqua, potassium olivate*, glycerin*, potassium laurate, olea europaea oil*, potassium benzoate, potassium sorbate, laurus nobilis oil.

Inci på fasta Aleppo tvålen

Inci: Olea europa, laurus nobile, aqua, sodium hydroxide

 

 

 

 

Kommentera