Nyfiken på Vapour?

vapour

Vapours förpackning. Bild lånad från deras hemsida.

provburkar

Provburkarna jag fick hem.

burkarinne

Burkarna i badrumsljus.

burkarute

Burkarna utomhus.

swatches.inne_

Swatches inomhus i badrumsljus.

swatchesute

Swatches utomhus i dagsljus ej sol.

Jag har varit lite nyfiken på Vapour makeup och särskilt då deras flytande foundation eftersom jag gillar flytande foundations…

Vapour har två olika foundationes och den här heter Atmosphere Soft Focus Foundation.

Så jag bestämde mig för att ge mig på jakt efter prov och den perfekta nyansen! :-)

Först kollade jag in Vapour hemida där de har en gratis konsultation. Du hittar den här. Man kan där beskriva sin hudtyp, vilken foundation man har nu och även skicka med ett foto om man vill. Jag var ju lite skeptisk till det här då jag vid flertalet tillfällen mailat till amerikanska tillverkare och webbshops och i ca hälften av fallen har jag inte fått svar. Men här fick jag svar inom 24 timmar! :-) Wow, säger jag bara!  Så jag fick ett tips om vilken nyans jag skulle ha (100) och även ett motivation på varför, samt lite övriga tips. Det är inte en dator som väljer ut nyansen utan en verklig person som jag mailat lite fram och tillbaka med då jag hade flera frågor.

Prover då? Tyvärr så skickar de inte prover från tillverkaren utanför USA. Däremot finns det ju flera ställen där man kan hitta prover bl.a. på en av mina utländska favoritshoppar; Naturisimo. Tyvärr verkar det som om de inte alltid har dessa i lager. Men nu senast när jag beställde därifrån så fanns alla nyanserna utom den ljusaste i lager. Så jag beställde nyans 100, 110 och 115. 100 är den näst ljusaste som finns. Den ljusaste kunde man inte få prov på.

Hur gick det med proverna då? Nyansen 100 var ganska huvet på spiken och passade bra även om jag tror även 110 skulle passa bra. Jag provade nyansen 100 under tre dagar och det fanns fortfarande mycket kvar i burken.

Så hur var foundationen då? Det är ju svårt att ge ett riktigt utlåtande på bara några prover, men foundationen i sig kändes väldigt krämig och täcker väldigt bra. Tricket är att inte ta alldeles för mycket och jag skulle vilja säga att foundationborsten kom väl till pass. Använde jag fingrarna så tyckte jag det var lätt att använda för mycket. Foundationen är nog lite för “perfekt täckande” för min smak. Jag har hellre en lite lättare och inte fullt så täckande foundation. Finischen kan ju bli snygg med mycket täckning, men jag tycker ofta att en foundationen som är mer täckande fyller igen lite i porer och linjer i ansiktet och så även denna. Även om den inte fyller igen lika mycket som vissa mineralpuder. När jag säger fyller igen menar jag inte täppa igen utan bara att man ser linjer och porer mer.

Finns på Naturisimo

Uppdaterat: Jag tyckte jag blev blank av foundationen, men då jag varit lite torr på senaste tiden och använt en fet kräm så trodde jag att mycket berodde på det. Sofie som jag skickat proverna vidare till tyckte också hon blev blank. Se hennes kommentar nedan i kommentarsfältet.

 

Kommentera