Boktips: Lisens Örtspa

Lisensortspa

Lisens Örtspa är skriven av Lisen Sundgren och är en samling recept på hudvård. Här kan du hitta hennes blogg. Boken innehåller också en kort genomgång för en bra hudvårdsrutin och en förklaring till hur man blandar recepten i boken. Eftersom huden har olika behov efter säsongs så är också kapitlen i boken indelade efter årstider. Först tyckte jag det var lite rörigt, men nu tycker jag det är riktigt smidigt. :-) På vintern t.ex. behöver huden mer skydd och mer fukt och detta har författaren tagit hänsyn till i sina val av recept. Det finns även ett receptregister som gör det lättare att hitta olika recept. Det finns massa roliga och i många fall lätta saker att röra ihop varav jag hunnit testa en del. Nu på våren och sommaren är det här en extra rolig bok då man skulle kunna gå ut och plocka en hel del av ingredienserna i trädgården eller skogen själv.  Vill man hellre handla i butik så kan man hitta en del ingredienser i mataffären och en del på Hälsokostaffärer. En till som är mycket förtjust i denna bok är Elisabeth som skrivit om en del av de recept hon har testat.

Glömde jag säga att jag gillar boken? 😉

Finns att köpa bl.a. på Adlibris för 174 kr

 

Kommentera