Härlig och lyxig ögoncreme från Patyka

patykaeyecreme

Den här lyxiga ögoncremen från Patyka som bl.a. ska motarbeta rynkor runt ögonen fick jag ett prov på för ett tag sedan och fastnade direkt. Så när det var dags att köpa ny ögoncreme så bestämde jag mig för att lyxa till det lite och unna mig Patyka Bioklaiftin Radiant Eye Contour.

Ögoncremen är mild och återfuktande och känns som ett balsam för ögonen. Den är precis lagom konsistens så den blir inte för tung, men är ändå tillräckligt återfuktande. Den känns lätt uppstramande precis när man lägger på den, men är absolut inte uttorkande.

Jag tycker den ger fin lyster och att jag ser pigg ut. Det är ju som vanligt svårt att säga hur effektivt den motarbetar rynkor, men jag tycker inte rynkorna blivit fler och eftersom jag tycker jag ser pigg ut och huden runt ögonen ser slät ut så är det ju ett mycket bra betyg. Den är nästan doftlös vilket är ytterligare ett plus. Jag har svårt att hitta något negativ förutom då möjligen att eftersom burken inte är genomskinlig så är det svårt att säga hur fort den går åt. Den går ju att öppna och titta, men det är ju inte samma sak. Men den känns väldigt dryg och det är mycket kvar efter ett par veckor. Man behöver inte använda en fullt pumptryck utan det räcker med mindre tryck. Så om du köper den så tryck inte ner den ända i botten varje gång så räcker den längre.

Patyka är ett franskt märke som använder ekologiska och aktiva ingredienser för att skapa en effektiv hudvård. De är certifierade av Ecocert och Biocert och leaping bunny och några andra certifieringar som jag inte känner till.  Just ögoncremen har 99.84 % naturliga ingredienser varav 66.70% är ekologiskt odlade. Ögoncremens ingredienslista hittar du nedan.

Ögoncremen finns att köpa hos Sundloef i deras webbshop eller fysiska butik för 510 kr.

 

Centaurea cyanus flower water*, aqua (water), anthemis nobilis flower water*, c12-16 alcohols, coco-caprylate/caprate, myristyl myristate, propanediol, alcohol denat.*, glycerin, sesamum indicum (sesame) seed oil*, glyceryl stearate citrate, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, hydrogenated lecithin, palmitic acid, caprylic/capric triglyceride, glyceryl caprylate, fagus sylvatica bud extract*, ci 77891 (titanium dioxide), xanthan gum, hexapeptide-11, ci 77019 (mica), chondrus crispus (carrageenan), hydrogenated vegetable oil, tocopherol, benzyl alcohol, sodium hydroxide, glucose, polygonum fagopyrum seed extract, potassium sorbate, lavandula hybrida oil*, helianthus annuus (sunflower) seed oil, benzyl benzoate**, centella asiatica extract*, benzoic acid. *Organic Ingredient. **From Organic Essential Oils. 99.84% Natural. 66.70% Organic.

Kommentera