Test: fyra naturliga deodoranter

test.fyra_.naturliga.deo_

En deodorant som är effektiv och luktar gott är viktigt för mig. Särskilt eftersom jag är känslig för parfym och har svårt att använda det så vill jag gärna att deon ska dofta lite extra. Jag lyckats hitta bra naturliga deo, men ingen som haft en god doft som jag gillar som håller tillräckligt länge, men nu har jag hittat en som är ganska bra på båda. Psst, min favorit är den som står först… 😉

 

Namn: Aubrey, E Plus High C

Pris: 89 kr på svenska webbshoppen Clearlife, ca 60 kr på amerikanska iHerb, (tänk på att tullavgift kan tillkomma)

Doft: Blommig och frisk och lite tvåligt sportig. Jag tycker den doftar jättegott! Bästa är att doften håller flera timmar.

Effektivitet: håller hela dagen ca 6-12 timmar beroende på vad man gör och hur mycket man svettas. Nackdelen med den här är att den känns lite ojämn i sin effektivitet. Ena dagen fungerar den plötsligt helt annorlunda än nästa? Klarar inte gymmet eller gör något mer ansträngande.

Förpackningens hållbarhet: Förpackningen är inte märkt med varken utgångsdatum eller hur länge den håller Läser man på deras sida så skriver de att deras produkter bör användas inom ett år från och med att man öppnar dem.

MärkeAubrey Organics

Innehåll: Endast naturliga ingredienser

INCI: Aqua, aloe barbadensis leaf juice*, alcohol denat. (38b, lavender*), glycerin, citrus grandis (grapefruit) extract, ascorbic acid, cetyl alcohol, glycine soja (soybean) oil, calamine, tocopheryl acetate, fragrance+, glyceryl linoleate, hamamelis virginiana (witch hazel) extract, rosa damascena flower water, calendula officinalis flower extract, glyceryl linolenate, tocopherol, arnica montana flower extract, beta-carotene, daucus carota sativa (carrot) root extract.

 

Namn: Naturally Fresh, Deodorant Crystal, Papaya fusion

Pris: Finns på flera Hälsokostbutiker och Eleven har flera av deodoranterna från Naturally Fresh, men inte i den här doften. Kostar ca 100 kr.

Doft: Doftar fruktigt och lite sött i förpackningen, men doftar försvinner nästan omedlebart efter applicering. Den här har ju bl.a. syntetisk parfym så var det något jag förväntade mig var det ju att doften skull hålla men icke.

Effektivitet: håller 4-6 timmar om man har tur innan lite svettdoft börjar slå igenom.

Förpackningens hållbarhet: 12 månader efter öppnad.

MärkeNaturally Fresh

Innehåll: Förutom det naturliga ingredienerna innehåller den här dessvärre syntetisk parfym och phenoxethanol.

INCI: Aqua (purified water), Natural mineral salt (Potassium Alun) Zinc Ricinoleate, Fragrance ( Parfym), Xanthan Gum, Chamomille Extract (Anthemis Nobilis Flower), Phenoxethanol

 

 

Namn: Miessence, Aroma Free Deodorant

Doft: Doftar inget i förpackningen, men doftar lite konstigt när man applicerar. Även om den konstiga doften försvinner nästan omedelbart gav det mig känslan av att inte känna mig fräsch. Efter som den här ändå är skapligt bra deo så kankse man borde ha provat en med doft.

Pris: ca 70 kr i amerikanska webbshops, jag har inte hittat den i någon shop jag känner till. Den går också att köpa direkt från Mione Group som är tillverkaren i Australien. Fanns förut på svenska webbshoppen Tshina store. Jag vet inte om de ska ta in den igen.

Effektivitet: håller ca 6-8 timmar en vanlig inte allt för stressad vardag. Jag blev lite förvånad att den inte var effektivare då jag läst mycket bra om den. Jag köpte den här på rea så kan ju vara så att den var ganska gammal?

Förpackningens hållbarhet; Användes inom 6 månader efter öppnad.

MärkeMiessence, Mione Group

Innehåll: Endast naturliga ingredienser

INCI:  organic aloe vera leaf juice, sodium bicarbonate, non-GMO xanthan gum, citrus aurantium amara ( bitter orange) fruit extract

 

 

Namn: Biologica, Mystic wish, Organic deodorant

Pris: 60-70 kr i amerikanska eller australiensiska webbshoppar. Har tyvärr inte hittat den någonstans där jag själv har shoppat så har inget bra tips på webbshop.

Doft: Doftar sportigt och lite unisex. Doften försvinner snabbt efter applicering.

Effektivitet: håller ca 4-6 timmar innan svettdoft slår igenom.

Förpackningens hållbarhet:vet ej

MärkeOrganic Formulations, Biologika

Innehåll: Endast naturliga ingredienser

INCI: Organic Aloe Vera Juice, Purified Water, Calendula Extract, Rosehip Extract, Lavender Extract, Chamomile Extract, Vanilla Extract, Almond Extract, Olive Leaf Extract, Neroli Essential Oil, Jojoba Oil, Organic Avocado Oil, Sodium Bicarbonate, Xanthan Gum, Organic Ethanol, Australian Bush Extract of Kakadu.

 

Kommentera