Styling produkter från Simply Organics

Simplyorganicsstyling

Förra året hittade jag de här två godingarna och Soft Gel blev min favorit styling produkt förra året.

Soft Gel är från Simply Organics och på deras hemsida hittar man också en instruktionsvideo till några av stylingprodukterna.

Soft Gel ska ge glans, stadga, doftar gott, tar bort frizz och gör inte håret stelt utan mjukt, men håller ändå!

Jag tycker Soft Gel lyfter och ger stadga åt lockar i håret och också åt “flikar” i håret som böjs framåt mot ansiktet om man har uppklippt hår. Den är krämig och dryg och doftar fräscht som lime. Den gör inte håret kladdigt och inte stelt utan man behåller en mjuk textur i håret trots att den ger mycket stadga. Den går in i håret fint så om man är blond så behöver man inte vara orolig att se “flottig” ut i håret. Håret blir dessutom glansigt direkt och tar bort frizzet. Lite rolig bonus var att händerna blev mjuka också trots att jag sköljde av dem efter att jag använt produkten i håret.

Glanssprayen från Simply Organics heter Sun Shine Heat Activated Shine Complex. Förutom att ge håret en otrolig glans så dämpar den även frisset och gör håret mindre torrt. Håret blir mer glansigt än med de konventionella glanssprayer som jag testat. Jag har långt blont hår som går ned över halva överarmen och mitt hår blir inte nertyngt av sprayen.  Det man bör tänka på när man sprayar är att man inte håller sprayen stilla på samma ställe utan att man sprayar i en flytande rörelse. Annars kan det bli en klibbig slinga någonstans i håret. Den doftar lätt och fräscht av citrusdoft, men det mesta av doften försvinner när man sprayat. Den tål värme så gillar man plattång så är det bara spraya och sen köra plattång!

Simply Organics är ett amerikanskt företag som startades 2001. Deras produkter innehåller inga parabener, siliconer och de testar inte på djur.

Jag har köpt produkterna på två olika svenska webshops. Du hittar dem här och här.

Tyvärr så verkar de inte ta in dem så ofta så jag håller på och försöker kolla upp vad de kostar att handla dem direkt från USA. Ska försöka komma ihåg och uppdatera om jag hittar en bra lösning.

 

 

Kommentera