Arganolja kan användas till mycket

Arganolja

Arganoljan görs av innehållet i Arganträdets fruktnötter och sägs ha många bra egenskaper. Den kan användas både till hår,hud, naglar och i mat. Arganoljan ger näring till håret och sägs bl.a. motverka fina linjer i huden.  Arganolja från 100% pure är till för att användas utvärtes så jag har inte testat att äta den. Den innehåller 100% Arganolja utan andra tillsatser. Den luktar nästan ingenting.

Jag har provat att ha i några droppar Arganoljan i nedre halvan av håret när det var torrt. Håret blev lite mindre “frissigt” och lite blankare. Lite mer sammanhängande, men inte fett. Håret blev lite nertyngt av oljan om man har i för mycket. Jag ska öva lite och se hur det går. Verkar lovande.

Arganolja till naglar var fantastiskt bra!  Det var den bästa nagelkuren jag testat! Lägger man fingrarna i ett bad med olja eller gnuggar in lite och låter det sitta ett tag så får man bästa resultat. Men det går också att göra en snabbkur om man har bråttom. Jag har testat att bara gnugga in lite snabbt på naglarna och nagelbanden för att sedan skölja av. På den korta tiden hinner oljan gå in och mjukgöra nagelbanden.

Jag har även testat att lägga oljan i ansiktet och runt ögonen. Den känns lugnande och lätt, på gränsen lite för torr för min hud som går åt det torra hållet. Runt ögonen så gav inga synliga irritationer, men ögonen vätskade sig lite och kändes lite irriterande en stund.

Arganoljan från 100% pure finns att köpa här.

 

Kommentera